Wij zijn
gesloten van:
Zaterdag 
6 augustus
t/m...
..zaterdag
27 augustus!
Maandag 
29 augustus
weer OPEN!
Handige Tips

Handige BBQ tips

Wij zetten een aantal tips voor een geslaagd barbecuefestijn op een rijtje.

’s Zomers is het warm, waardoor vlees sneller bederft. Laat het vlees zo lang mogelijk in de koelkast staan. Zet niet alles in één keer op tafel, maar verdeel het vlees in porties. Pas op voor kruisbesmetting en gebruik schone schalen en tangen en houdt rauw en gegaard vlees gescheiden. Zet het vlees tijdens het barbecueën in de schaduw.

Kip, kalkoen en varkensvlees moeten gaar worden gegeten. Rund- en kalfsvlees mogen van binnen rosé blijven. Gemarineerd vlees is malser en heeft een eigen smaak. Door de gebruikte olie in de marinade verbrandt het vlees minder snel.

Zet de barbecue stevig neer en steek houtskool of briketten (briketten branden langer en gelijkmatiger dan gewone houtskool) bij voorkeur aan met aanmaakblokjes. Zorg ervoor dat u altijd een emmer water of zand naast de barbecue heeft staan voor eventuele ongelukken.

Begin pas met barbecueën wanneer de kolen volledig zijn bedekt met een laagje as en de vlammen zijn gedoofd (aansteken ongeveer 30 minuten voordat u gaat beginnen met barbecueën). Start niet te vroeg, omdat het vlees dan niet goed dicht schroeit en het dan te veel vocht verliest.

Prik nooit met een vork in gegrild vlees, dan lopen de vlees-sappen eruit. Gebruik liever een tang of druk met een platte kant van een vork op het vlees, als het vlees stevig aanvoelt is het gaar.

Gebruik geen zout voor het grillen, dan wordt het vlees mooier en sneller bruin. Zout het vlees meteen na het grillen.

Gun het vlees de tijd en trek het niet los van het grillrooster. 
Na enige tijd laat het vanzelf los.

Voor verdere vragen en/of opmerkingen kunt u altijd terecht bij uw slager.facebook YouTube Instagram
Slagerij v.d. Borght 2022®
T 0164 - 234204
E info@slagerijvanderborght.nl

Sitemap | Webdesign IMgraphics